Gebruiksaanwijzing transfer papier CPM

Toner transfer geschikt voor het bedrukken van gladde materialen. De opdruk van het transfer papier kunt u herkennen aan de oranje opdruk.

Het printen/kopiëren

Het transfer papier CPM moet gespiegeld worden geprint/gekopieerd.

Het overzetten

Voor het bedrukken van glas en aluminium is vaak de “A-pad” noodzakelijk. Voor houten planx en notitieboekjes is een schuimrubbermatje genoeg en in sommige gevallen, afhankelijk van het te bedrukken artikelen een Softpad. Alle matten dienen om de hitte te dempen en te doseren. Doordat de mat over het te bedrukken artikel en de transfer ligt, wordt het product gedoseerd warmer. Hoe dikker de mat, hoe langer geperst dient te worden. 

Onderstaande gebruiksaanwijzing is een indicatie :

Temperatuur: 130-170° C.
Voorpersen:  Nee
Perstijd:  30-120 seconden.
Verwijderen: warm tot koud verwijderen.
Druk: 4 bar (hoge druk).

Veel gestelde vragen

 Als ik meerdere producten bedruk is de eerste mooi en daarna wordt de afbeelding wat wolkerig. Hoe kan dat?

Bij de vermelde perstijden wordt altijd uitgegaan van een A-pad of een Softpad die een kamertemperatuur heeft.

Als u meerdere producten achter elkaar maakt, moet u zorgen dat de A-pad is afgekoeld voordat u het volgende product bedrukt. (Eventueel 2 A-pad’s gebruiken.) Ook kunt u de perstijd verkorten na het eerste product, (b.v. 15 sec. korter bij de derde, 20 sec. korter bij de vierde en verder) maar omdat dit niet exact is aan te geven is het risico op uitval dan groter.

Ik zie duidelijk de rand van de transfer na het bedrukken. Hoe kan dat?

Ofschoon CPM alleen maar toner overzet en geen transferlaag heeft kan soms de rand van het transferpapier wel een rand in het product drukken bij het persen. Dit kan voorkomen worden door de transfer het product te laten overlappen. Dit is vooral verstandig bij karton en magneetfolie. Ook kan vak de druk nog wat lager gezet worden.

Ik zie om mijn ontwerp toch een grijze waas. Hoe kan dat als er alleen maar toner wordt overgezet?

Het kan zijn dat de kleurenlaser/led printer een heel vage waas van toner om het product heeft mee geprint. Meestal is dit een heel lichte grijze waas.

Dit kan vaak voorkomen worden door iets lichter te printen of in de instellingen van de printer (Vraag dit aan uw printer leverancier). Als vanuit Adobe Photoshop geprint wordt kan het zinvol zijn om witte gedeelten van een ontwerp te vervangen voor transparant om te voorkomen dat een waas van toner geprint wordt.

Mijn transfer verschuift steeds bij het dichtdoen van de pers. Wat doe ik daaraan?

Om dit te voorkomen kan hittebestendige tape gebruikt worden.

Kan ik een bedrukking nog duurzamer maken?

Bedrukt metaal, glas en andere materialen kunnen verduurzaamd worden met een electrische verf-afbrander. Door kortstondig het resultaat te verhitten ontstaat en glans en een krasvaster resultaat. Een andere oplossing is Coverseal, dit materiaal biedt een goede bescherming, ook tegen UV-straling. Toner is echter niet op de langde duur UV bestendig.

Bij het verwijderen blijft nog heel veel toner aan mijn transfer zitten. Wat doe ik verkeerd?

Waarschijnlijk is de druk te hoog. Het gevaar bestaat dan dat de toner in de transferlaag wordt geperst en hecht aan het drager papier i.p.v. aan het product. Als dit gebeurd is de toner die nog aan de transfer zit behoorlijk glanzend. Bij sommige tonersoorten kan het nodig zijn om wat langer te persen dan staat aangegeven om een goed hechting te krijgen.

Magneetfolie is maar beperkt verhitbaar. Toch bedrukken jullie het met transferpapier CPM. Hoe kan dat?

Door gebruik te maken van de A-pad wordt de warmte heel langzaam gedoseerd aan het product toegevoegd. Hierdoor zijn veel producten te bedrukken met een perstemperatuur van 170°C zonder dat de eigenschappen van het product verloren gaan.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2013 - 2024 Anreda - where creativity becomes creation | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Gratis verzenden (binnen Nederland) voor orders boven de EUR 50,--